Utilitzem cookies pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis, recollir informació estadística e incloure publicitat. Si continua navegant, accepta la seva instal·lació i ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació a la nostra política de cookies.
Corporatiu Esdeveniment corporatiu de BStartup

BStartup lidera una ronda d’inversió de 125.000 euros en CreatSens per a la investigació d’una malaltia renal crònica


13/05/2019
  • Aquesta seria la segona inversió de BStartup Health, en la línia de la seva aposta pels projectes de salut
  • La inversió, dirigida a l’spin-off de la Universitat Rovira Virgili, permetrà desenvolupar el seu prototip de diagnòstic de la malaltia renal crònica
  • En la ronda han participat BStartup i GENESIS Ventures

 

BStartup, de Banco Sabadell, juntament amb Genesis Ventures, han liderat una ronda d’inversió de 125.000 euros per l’spin-off CreatSens amb l’objectiu de reforçar els projectes de control de la malaltia renal crònica. La inversió de capital, que suposa l’entrada de les dues entitats a l’accionariat de l’empresa, permet que CreatSens pugui desenvolupar el seu prototip de diagnòstic de la malaltia renal crònica que l’any vinent entrarà en validació a través d’assaigs clínics.

CreatSens, liderada per Adrià Maceira, és una spin-off de la Universitat Rovira i Virgili que treballa per controlar el progrés de la malaltia renal crònica  a través d’eines tecnològiques d’última generació que permetin mesurar paràmetres rellevants per als pacients, d’una forma molt més senzilla a l’actual. El seu producte es centra en la creació d’un dispositiu mèdic de paper capaç de mesurar nivells de creatinina i potassi, dos biomarcadors clau en el desenvolupament d’aquesta malaltia, a través d’una gota de sang.

“El nostre objectiu es que la informació generada pel dispositiu de mesura es pugui seguir a partir d’un dispositiu mòbil com un telèfon intel·ligent o una tauleta, al consultori mèdic o a la casa del pacient” explica Adrià Maceira, CEO de CreatSens.

Aquesta és la segona inversió del programa BStartup Health de Banco Sabadell, una entitat dirigida a projectes de salut en fases pre-seed i seed on la inversió va adreçada fonamentalment a validar la tecnologia i el negoci. En aquesta primera edició s’han seleccionat 3 startups.

Sobre GENESIS Ventures

GENESIS Ventures és un fons ubicat a Barcelona i gestionat per la consultora GENESIS Biomed. El fons està dimensionat en 2,0M€ i té l’objectiu d’invertir tickets de 50.000 € de promig en projectes biomèdics sorgits en els entorns hospitalari, acadèmic i de recerca. El fons actualment té un portfoli de 12 projectes participats i estima haver invertir la totalitat dels seus recursos a finals de 2019, moment en el qual es disposarà a ampliar el seu capital.

Sobre Universitat Rovira Virgili

La Universitat Rovira i Virgili, a través de la seva Unitat de Valorització i Comercialització, va impulsar la creació de la spin-off CreatSens Health SL. La Unitat de Valorització és la responsable d’assessorar els investigadors en l'elaboració de contractes d'investigació o propostes de projectes d’R+D, sensibilitzar la comunitat universitària per tal de fomentar la protecció de les tecnologies, identificar noves oportunitats per protegir les tecnologies en els grups de recerca de la URV, fer el seguiment i vigilància de l'activitat d'R+D+i, així com gestionar la creació d'empreses spin-off com a explotació directa de les tecnologies i coneixement universitari per part dels propis investigadors o estudiants.

  Servei d'atenció al client   Informació a clients   MIFID   Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies   Seguretat
Banco de Sabadell, S.A. Avinguda Óscar Esplà, 37, 03007 Alacant, Inscrit en el Registre Mercantil d’Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980, NIF A08000143.
Entitat de crèdit subjecte a la supervisió del Banc d'Espanya i inscrita en el Registre Administratiu especial amb el número 0081
Adreça de correu electrònic info@bancsabadell.com - Banc de Sabadell, SA, 2014. Tots els drets reservats.